Како можам да ја објавам мојата книга?

Независен писател може да ја објави својата работа без да користи издавач, во моментов има широк спектар на платформи дизајнирани за автори кои сакаат да ги објават своите книги онлајн без компликации. Ви дозволуваат дури и да објавувате илустрирани детски книги за најмладите да започнат во фасцинантниот свет на читањето, книгите за деца... читај повеќе

Промена на дискурсот за попреченост: Дали застапеноста во книгите станува подобра? | Книги

Дали конечно добиваме добра претстава за попреченоста во фикцијата? Вистина е дека издавачката индустрија се чини дека со задоцнување ја препозна потребата да се отвори вратата за писателите со попреченост. По успешната кампања на социјалните мрежи, Амазон неодамна воведе дел „фикција за попреченост“. Друштвото на автори… читај повеќе

Промена на дискурсот за попреченост: Дали застапеноста во книгите станува подобра? | Книги

Дали конечно добиваме добра претстава за попреченоста во фикцијата? Вистина е дека издавачката индустрија се чини дека со задоцнување ја препозна потребата да се отвори вратата за писателите со попреченост. По успешната кампања на социјалните мрежи, Амазон неодамна воведе дел „фикција за попреченост“. Друштвото на автори… читај повеќе

Промена на дискурсот за попреченост: Дали застапеноста во книгите станува подобра? | Книги

Дали конечно добиваме добра претстава за попреченоста во фикцијата? Вистина е дека издавачката индустрија се чини дека со задоцнување ја препозна потребата да се отвори вратата за писателите со попреченост. По успешната кампања на социјалните мрежи, Амазон неодамна воведе дел „фикција за попреченост“. Друштвото на автори… читај повеќе

Промена на дискурсот за попреченост: Дали застапеноста во книгите станува подобра? | Книги

Дали конечно добиваме добра претстава за попреченоста во фикцијата? Вистина е дека издавачката индустрија се чини дека со задоцнување ја препозна потребата да се отвори вратата за писателите со попреченост. По успешната кампања на социјалните мрежи, Амазон неодамна воведе дел „фикција за попреченост“. Друштвото на автори… читај повеќе

Моето име е Јип Преглед на Педи Кру: Остварено деби | Фикција

„Моето име е Јип Толрој и јас сум нем. Не сум испуштил звук од денот кога сум роден, 2 октомври 1815 година. Така започнува амбициозниот, кинематографски деби роман на Педи Кру сместен за време на Златната треска во Џорџија во полумитскиот американски југ кој потсетува на ... читај повеќе

Моето име е Јип Преглед на Педи Кру: Остварено деби | Фикција

„Моето име е Јип Толрој и јас сум нем. Не сум испуштил звук од денот кога сум роден, 2 октомври 1815 година. Така започнува амбициозниот, кинематографски деби роман на Педи Кру сместен за време на Златната треска во Џорџија во полумитскиот американски југ кој потсетува на ... читај повеќе

Моето име е Јип Преглед на Педи Кру: Остварено деби | Фикција

„Моето име е Јип Толрој и јас сум нем. Не сум испуштил звук од денот кога сум роден, 2 октомври 1815 година. Така започнува амбициозниот, кинематографски деби роман на Педи Кру сместен за време на Златната треска во Џорџија во полумитскиот американски југ кој потсетува на ... читај повеќе

Преглед на приватни тетратки 1914-1916 од Лудвиг Витгенштајн – секс и логика | филозофски книги

Лудвиг Витгенштајн ѝ се придружил на војската еден ден откако неговата родна Австро-Унгарија објави војна на Русија во август 1914 година. Тој служел речиси три месеци кога дознал дека неговиот брат Пол, концертен пијанист, ја изгубил десната рака во битка. „Постојано и одново, тој пишуваше… читај повеќе

Преглед на приватни тетратки 1914-1916 од Лудвиг Витгенштајн – секс и логика | филозофски книги

Лудвиг Витгенштајн ѝ се придружил на војската еден ден откако неговата родна Австро-Унгарија објави војна на Русија во август 1914 година. Тој служел речиси три месеци кога дознал дека неговиот брат Пол, концертен пијанист, ја изгубил десната рака во битка. „Постојано и одново, тој пишуваше… читај повеќе

A %d на блогерите им се допаѓа ова: