Paddy Crewe's My Name Is Yip Review: Debut Anu Dilaksanakeun | Fiksi

"'Nami abdi Yip Tolroy sareng abdi bisu. Kuring teu acan nyieun sora saprak poé kuring dilahirkeun, 2 Oktober 1815. Kituna dimimitian ambisius Paddy Crewe, novél perdana cinematic diatur salila Géorgia Gold Rush dina semi-mistis Amérika Kidul jadi reminiscent tina sakabéh Cormac McCarthy urang Geulis Kuda jeung Faulkner urang Lampu dina bulan Agustus. Ngaku minangka catetan tinulis ngeunaan petualangan Yip anu dicaritakeun tina kanyamanan hirupna engké, éta ngajalajah masarakat anu robih, masarakat anu caket kana agama sareng nganut karanjingan sareng individualisme. Éta ogé petualangan Wild West anu aneh anu ngarobih halaman, dieusi ku karakter anu pikasieuneun, visual anu saé sareng protagonis anu teu hilap.

Nalika bapana Yip sacara misterius ngaleungit, indungna anu galak sareng bersenjata muka toko Tolroy di Heron's Creek sareng nempatkeun putrana damel. Dina 14, anjeunna ngan 4 suku jangkung tur hairless, dumasar kana naon urang nganggap alopecia. Nyeri tina tiiseun-Na ogé dikedalkeun dina mélodi obah: «Kumaha lalaki bisa hirup tanpa sora na? Oh, éta patarosan anu mimiti ngaganggu kuring unggal menit hudang sareng bobo. Masa depanna katingali suram dugi ka pensiunan dokter ngajar anjeunna maca sareng masihan anjeunna papan tulis pikeun nyerat. Sarana komunikasi anu unik ieu mangrupikeun alat anu ngabebaskeun Yip, anu ngiringan anjeunna dina petualangan picaresque na saatos ngalaksanakeun ekspedisi milarian emas nokturnal anu musibah: Ngarusak dirina.

Disalametkeun tina kalelep ku Dud Carter lanky, Yip kapaksa ninggalkeun kota nalika anjeunna maéhan urang asing dina tawuran anu mabok. Kituna dimimitian hiji lalampahan buronan epik sakuliah wates Amérika dina kuda trusty na Gussie, kalawan ngan Dud keur parusahaan. Ieu di dieu yén kakuatan Crewe pikeun conjure up bentang jeung karakter bener kick in, jeung prosa Melvillian pinuh ku frasa teu kaduga jeung gripping. Aya kecap majemuk ('creekmuck', 'foodstrewn', 'bloodslick') jeung koin strewn sakuliah jalur nu shimmers 'kawas rolling gelombang sagara lunar'; Aya lalaki jeung "beards Amber dripping alkohol," jeung tatangkalan "ku tulang heubeul maranéhanana sarta basa heubeul kasar tina babakan," ngeusi "caws jero" gagak.

Kakuatan Crewe pikeun ngagambar bentang sareng karakter leres-leres kaluar tina tungtung anu jero, kalayan garis anu pikaresepeun sareng teu kaduga.

Engké, sanggeus Yip dipisahkeun ti Dud, anjeunna reunited handapeun jangjang trickster Jim Coyne, nu tunggang dina mobil na. Butuh waktu pikeun nyadar yén anjeun geus direkrut pikeun pintonan freak, kalawan atraksi kawas Babi Nyanghareupan Lady jeung kembar idéntik sexualized, nu Living Dolls. Yip kapaksa némbongan dina kandang, nu maen judi tuang inuman jeung nyiksa, ngan bisa disimpen ku Dud deui. Tapi bisa Yip balik deui ka Heron's Creek, meunangkeun emas na, males kanyeri bapana, sarta bisa reunited kalawan indungna? Patarosan ieu ngabentuk polah katilu tense. Urang ngarasa di dieu yén aya hiji pahlawan yatim Dickens di Yip, saurang nonoman anu campur dina kasakit masarakat, tapi boga potensi pikeun ngahurungkeun alus. Pikeun Yip baca Pip.

Aya kalana, nada populér robah jadi timer parody ( "Ieu llamas aneh, manéhna nyebutkeun, aranjeunna llamas aneh"), leungit kasempetan pikeun ngajajah isu moral hébat poé: perbudakan jeung perlakuan budak. Asalna Amérika. Saatos Yip sakeudeung ditawan ku budak kabur, anjeunna tungtungna ningali anjeunna sareng adina "ngagantung tina aspen ... twisting sareng ngayun-ngayun dina angin subuh." Aya sakedik komentar tambahan ngeunaan gambar anu pikasieuneun ieu. Engké, nalika anjeunna meets Cherokee Onacona, hubungan maranéhanana frustratingly pondok-cicing: "Beungeut India heubeul salawasna seemed ngabejaan carita anjeunna teu bisa maca ... Kuring miharep anjeunna teu acan diburu kawas loba".

Quibbles kumisan, My Name Is Yip mangrupikeun novél munggaran anu meriah sareng energetik; kinerja linguistik dilakonan dijieun sagala beuki luar biasa ku kanyataan yén pangarang na asalna ti Stockton-on-Tees tinimbang Atlanta, Georgia.

Unbound medalkeun novél Saran Jacob ku Jude Cook. My Name Is Yip ku Paddy Crewe dipedalkeun ku Doubleday (£14,99). Pikeun ngadukung Libromundo sareng The Observer, mésér salinan di guardianbokshop.com. Biaya pengiriman barang tiasa ditagihkeun.

Ninggalkeun comment hiji